Ringtraining


Een goede presentatie in de showring is ‘werken’ met je hond en daarvoor trainen is zeer de moeite waard.

Bij de keuring in de showring gaat het erom dat de hond zich zo voordelig mogelijk toont. De keurmeester moet de hond beoordelen in stand en beweging. Om een goed totaalbeeld te krijgen zal een keurmeester de hond meestal ook willen aanraken.

Een hond moet dus op een show rustig kunnen staan, soepel kunnen meelopen en zich zonder problemen laten betasten. De ene hond gaat dat makkelijker af af dan de andere. Door oefening valt echter veel te leren en ook te perfectioneren.
De cursus waar je kunt leren je hond zo goed mogelijk voor te brengen heet Ringtraining.

Tijdens de ringtraining wordt de situatie in de ring nagebootst.
De elementen die worden geoefend voor de individuele keuring zijn:
in stand zetten , blijven staan, gebit tonen, betasten en gangwerk tonen.

Dit kun je natuurlijk ook best thuis oefenen, Maar bij de ringtraining is er de instructeur, die je hond bekijkt met de keurmeestersblik en die tips geeft om de presentatie te verbeteren.

Voor iemand die met zijn hond graag naar een tentoonstelling / hondenshow wil gaan, is een RINGTRAINING zeer de moeite waard. Ringtraining is uitsluitend bestemd voor rashonden, immers alleen die mogen deelnemen aan genoemde activiteiten.

Ook mensen die niet niet aan een tentoonstelling of hondenshow willen meedoen zijn welkom bij de kringgroep Roswinkel. Het is lekker bezig zijn met uw hond en tevens goed voor de socialisatie van uw viervoeter.