Over Kringgroep Roswinkel


Kringgroep Roswinkel is een plaatselijke Duitse Herder vereniging in de provincie Drenthe die is aangesloten bij de VDH (Vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden). De VDH staat voor handhaving en verbetering van de rasstandaard voor de Duitse Herdershond en is met zo’n 8000 leden de grootste rasvereniging in Nederland. De VDH is op haar beurt weer aangesloten bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied (een orgaan dat de regels vaststelt) en de WUSV, de Wereld Unie voor Duitse Herdershonden (een belangenorganisatie).

Om lid te kunnen worden van een VDH Kringgroep moet je eerst lid worden van de VDH. Wanneer je lid wordt van de VDH ontvang je een welkomstpakket waarin allerlei informatie staat over de VDH en de   Duitse Herdershond. Deze informatie kunt u ook lezen op de internetsite: www.duitseherder.nl.

Trainen bij VDH Kringgroep Roswinkel

Bij de VDH Kringgroep Roswinkel kun je op een aantal manieren trainen met je Duitse Herdershond. Ongeveer vanaf 7 maanden beginnen we dan met het trainen voor het diploma “Verkeers Zekere Hond” (VZH) en leren jij en de de hond wat er allemaal verwacht wordt om een goed opgevoede hond te krijgen. Ook het speuren is een onderdeel, waar je al vroeg mee kan beginnen.En natuurlijk het pakwerk niet te vergeten is een leuke bezigheid zowel voor de hond als de deelnemer.

Interesse?
Heb je interesse om met jouw Duitse Herder te gaan trainen, neem dan gerust eens contact met  ons op of kom eens vrijblijvend kijken. De koffie staat klaar en dan kunnen we je het een en ander vertellen over het trainen met de Duitse Herdershond.